ALMANYA'YA İLK ADIM - AİLE BİRLEŞİMİ
İkamet yasası ile ilgili yapılan köklü reformlar, Almanya`daki eşinin yanına yerleşmek isteyen yabancılara henüz vize talebinde bulunurken kendi ülkesinde basit düzeyde Almanca bilgisine sahip olduğunu kanıtlama zorunluluğu getirmektedir. Bu düzenlemeyle, Almanya`ya gelecek olan bu kişilerin en azından basit bir şekilde de olsa Almanca dilinde iletişim kurarak toplumsal hayata katılmalarının sağlanması amaçlanmaktadır. Bu yöntemle sonradan aile birleşimi yapan eşlere entegrasyon kurslarının başlangıç döneminde ve böylece Alman toplumuna uyum sağlamalarında kolaylık sağlanmış olacak ve Almanya`daki yaşamlarına daha iyi şartlarla başlama imkanı verilmiş olacaktır.

Almanya`ya gelecek olan eşin Almanca dilinde en azından basit düzeyde iletişim kurabildiği vize başvurusu sırasında kanıtlanmalıdır. Basit düzeyde Almanca bilgisiyle somut olarak Avrupa Konseyi tarafından geliştirilen "Diller için Ortak Avrupa Referans Çerçevesinin" A 1 düzeyindeki bilgi seviyesi kastedilmektedir. Bu yenilik, Avrupa Birliği`nin ikamet ve iltica hukukuna yönelik düzenlemeler temelinde oluşturulmuştur.

Henüz basit düzeyde Almanca bilgisine sahip olmayanlar, gerekli dil seviyesine ulaşabilmek için farklı imkanlardan yararlanabilirler. Belli bir kursa gitme mecburiyeti yoktur. Ancak Almanca bilgisi olmayanların bu sınavın üstesinden gelmesi biraz zor olabilir.Her ne kadar Temel Düzey denilse de sınav Almanca bilgisi olmayana yada daha once bu dil üzerinde çalışması bulunmayana zor gelebilir.İstenen dil seviyesine ne şekilde ulaşılacağı herkesin kişisel tercihine bırakılmıştır. Kurumumuz bu konuda Goethe Enstitüsü "Start A 1" sınavı için nelerin gerekli olduğu konusunda verdiği bilgilere göre egitimini hazırlamıştır.. Almanya`daki günlük hayatın kolaylaştırılması amaçlandığından, sınav, özellikle iletişim kurabilme yeteneğini ölçmektedir. Kurumumuz da bu konuyla ilgili sadece sınava değil sizi Almanya’da günlük yaşam ihtiyacınızı karşılayacak Almanca bilgisine kavuşturur.

Almanca sertifikasının ibrazı, vize başvurusu çerçevesinde gerekli Almanca bilgisinin otomatikmen kanıtlandığı anlamını taşımaz. Vize talebiyle ilgili nihai kararı yine Vize Bölümü verecektir. Şüphe uyandıran durumlarda bireysel olarak Almanca bilgisine dair sertifikanın doğruluğu, ve başvuru sahibinin Almanca bilgisinin makul ve güncel olup olmadığı bakımından tekrar bir değerlendirme yapılabilir.Bu yüzden derslere devamlılık ve ödev takibi oldukça önemlidir.

Sınav Sistemi
Almanya vizesi alabilmek için girilecek olan Aile Birleşimi A 1 "Start Deutsch 1" sınavı dört bölümden oluşuyor;
• Konuşma Becerisi
• Okuduğunu Anlama
• Yazma Becerisi
• Dinlediğini Anlama
Konuşma Becerisi Bölümünde; Günlük ihtiyaçlarımızı karşılayacak,kendini tanıtma,günlük pratik Almanca kalıpları,soru sorma ve sorulara cevap verme becerileri sınanıyor.Emir verme becerileri de sınavda çıkan bölümler içerisinde.
Okuduğunu Anlama Bölümünde;Küçük okuma metinlerin içeriğini anlama,konu ile ilgili verilen soruları yanıtlama ve metni anlamayla ilgili sorulara ağırlık veriliyor.
Yazma Becerisi Bölümünde;Bir konu üzerine mektup yada mail yazmanız isteniyor.Yazarken kalıplar,zamanlar ve cümle yapısına temel düzeyde olacak şekilde dikkat ediliyor.
Dinlediğini Anlama Bölümünde;Dinletilen günlük doğal yaşam metnini anlama ve anlaşıldığını ölçme çalışmaları yapılmaktadır..
Uzun zamandır yabancı dil öğretme çalışmaları içinde olan bir eğitim yöneticisi olarak tüm adylara tavsiyem yukarıda belirttiğim bölümleri dikkate alarak çalışmaları ve ellerinde bulunan kaynakları iyi değerlendirmeleri gerekmektedir.Sınav başlangıçta zor gelebilir,hatta ilk sınavınızda başarısız da olabilirsiniz ama sakın yılmayın bu konuda profesyonel bir destek sizing bu sınavı atlatmanıza yetecektir.
Başarı ancak çalışarak elde edilebilecek bir erdemdir.Eğer kendiniz çalışıyorsanız düzenli ve takipsel ders planlaması,kurs eğitimi düşünüyorsanız devamlılık ve ödev takipleri önemlidir.
Tüm sorularınızı yazabilirsiniz.Tecrübemin verdiği kadarıyla cevaplandırmak isterim.

(ALINTI)

byercet