Ülkemizde ve yurtdışındaki yüzlerce ülkede binlerce yabancı dil kursu IELTS sınavına hazırlık dersleri vermektedir. Bu kursların adayları sınava hazırlama şekli ve süresi farklı olabilir. IELTS yüzlerce ülkede yapılan ve uluslararası geçerliği olan bir yabancı dil seviye tespit sınavıdır.

IELTS sınavına girme sayısında herhangi bir sınırlama yoktur. İstediğiniz kadar sınava girebilirsiniz. Engelli öğrenciler için özel sınav koşulları geçerlidir. IELTS sınavına hazırlık adına en güzel yöntem online deneme sınavlarıdır.

IELTS sınavı 4 aşamadan (listening, reading, writing, speaking) oluştuğu için, bu dört dil becerisi üzerine kişiselleştirilmiş ders çalışma planları hazırlamanızda fayda var. Her insanın öğrenme, veya yabancı dil öğrenme şekli ve hızı farklı olabilir.

Özellikle Speaking bölümü çoğu adayın en çok çekindiği bölümdür. Özellikle ülkemizde yaşayan IELTS adayları speaking konusunda genel olarak zayıftır. Bunun bir çok sebebi bulunmaktadır. Eğer Speaking konusunda kendinizi geliştirmek istiyorsanız, İngilizce'ye hakim veya anadili İngilizce olan insanlarla, özellikle yabancı uyruklu ve sosyal etkileşimi fazla olan insanlarla sohbet etmeniz ve bu konuda yardım istemeniz sizin için çok faydalı olacaktır.

Writing bölümü akademik ve akademik olmayan olarak iki farklı şekilde yapılmaktadır. İki durumda da güzel bir düz yazı yazmak ve bu yazıda hangi tür üslup kullanmak adına belirli bir birikime sahip olmanız gerekmektedir. Dil Bilgisi kurallarına hakim olmanız her zaman lehinize olacaktır. Sürekli okuma-yazma alışkanlığı edinmeniz de ayrıca güzel olacaktır.

Dinleme bölümü için aslında yapmanız gereken kolay. Speaking beceriniz ne kadar gelişiyorsa dinleme yeteneğinizin de o kadar gelişmiş olması gerekmektedir. Bu sebeple izlediğiniz filmler, dinlediğiniz insanlar, dinlediğiniz şarkılar ve izlediğiniz haberler size bu konuda büyük fayda sağlayacaktır. İyi bir kulağınız varsa yabancı dil konusunda üstesinden gelemeyeceğiniz hiç bir sorun yoktur.

Reading kısmı çoğu aday için sıkıcı bir süreç olarak görünebilir. Eğer araştırmacı ve meraklı bir kişiliğiniz varsa bundan keyif bile alabilirsiniz. Kitap, gazete, dergi gibi materyalleri okuma alışkanlığınız yoksa bu alışkanlığı bir an önce edinmeye bakın. Dil edinimi konusunda okuma becerisinin gelişiminin büyük katkısı vardır.

Nihayetinde 4 ayrı becerinin geliştirilmesi süreci birbirleriyle alakalıdır. İngilizce konusunda ilerleme sağladıkça bazı becerilerinizin hızlı bazılarının yavaş ilerleme gösterdiğini farkedebilirsiniz. Buna bağlı olarak neye ağırlık vermeniz gerektiğini kendiniz bile bulabilirsiniz. Dışarıdan her türlü yardım almanızda fayda var. Ütopik rakamlarla özel hoca tutmanız ne kadar doğru olur tartışılır, anca eğer kendinize güveniyorsanız, kendi başınıza bu sınavın üstesinden gelebilirsiniz.