Günümüzde öğrenmeyi kolaylaştırmak amacıyla yapılmış binlerce uygulama ve websitesi bulunmaktadır. Özellikle quizler, çeşitli bulmacalar ve sınav türleri bazı yardımcı programlar ve websiteleri aracılığıyla hazırlanabilmektedir. Bu paylaşımımızda size, özellikle yabancı dil öğrenirken sizi hem eğlendirecek hem eğitecek bazı uygulama ve websitelerinin tanıtımını yapacağız.

1. Kahoot.it

Kahoot bugün üniversitelerin hemen hemen her fakültesinde ve bölümünde öğrencilerin ve öğretmenlerin bildiği çevrimiçi bir yarışma platformudur. Hem bilgisayarlardan hem de akıllı telefonlardaki mobile app veya tarayıcılar aracılığıyla Kahoot.it sitesine giriş yapılır. Sorular ve şıklar hazırlanır, görsel koyulmak isteniyorsa koyulur. Zamana karşı yapılan yarışmalarda, yarışmacılar soruları en hızlı şekilde cevaplamaya çalışırlar. Kahoot'un 2020 yılı itibariyle aylık 60 milyondan fazla kullanıcısı vardır. Sisteme girip ilk quizinizi hazırlamak istiyorsanız
www.kahoot.it sitesini ziyaret edin.

BrandAssets-Logo-CoverImage.jpg


2. Socrative

Socrative günümüzde online eğitim ve öğretim araçları arasında en iyilerden biri olarak bilinmektedir. Kahoot gibi, Socrative de quiz ve soru hazırlamaya yönelik bir altyapı ve arayüze sahiptir. Socrative ile çoktan seçmeli sorular, boşluk doldurma, true-false ve açık uçlu sorular içeren sınavlar ve yarışmalar hazırlanabilir. Kahoot kadar renkli bir arayüze sahip olmasa Socrative eğitim ve öğretim kurumlarının eğitim verdiği her branşta destekleyici bir uygulamadır. Özellikle yabancı dil öğrenen ve öğreten insanlar için paha biçilmez bir uygulama olan Socrative, öğretmen veya öğrenci sınıfında kullanıcı hesapları açmanızı ve verilen yetkilere göre etkinlikler hazırlamanıza veya hazırlanan etkinliklere katılmanıza olanak sağlar.


1200x630wa.jpg

3. Hot Potatoes

Tıpkı yukarıda verdiğimiz örnekler gibi, Hot Potatoes da eğitim ve öğretim alanında kullanılan hayati öneme sahip bir uygulamadır. Kahoot ve Socrative'den farklı olarak, Hot Potatoes'u bilgisayarınıza ayrıca indirmeniz gerekmektedir. Uygulamayı bilgisayarınıza yükledikten sonra 5 farklı quiz çeşidinin bulunduğu menüden çeşitli etkinlikler oluşturabilirsiniz. Hot Potatoes ile:

  • JCloze
  • JMatch
  • JQuiz
  • JCross
  • JMix


adında 5 farklı çeşit sınav etkinliği oluşturabilirsiniz. Daha önce oluşturduğunuz sınavlarınızı "The Masher" kısmında birbiriyle karıştırıp karma bir etkinlik de oluşturabilirsiniz.

hot-potatoes-7717-1.jpg