toefl sınavını da hazırlayan ets’nin iş ingilizcesi için geliştirdiği sınav. her yıl 60’dan fazla ülkede, 3 milyon kişi ve binlerce uluslararası kurum tarafından kullanılmakta olduğu söyleniyor sayfasında..


1979 yılında japon endüstri ve uluslararası ticaret bakanlığı'ndan gelen özel bir istek üzerine toefl, gre, gmat gibi sınavlarında hazırlayıcısı ets tarafından hazırlanmaya başlanan iş ingilizcesi seviyenizi ölçmeye yarayan bir testtir. ülkemizde abdi ibrahim, pricewaterhousecoopers, akbank, oyak-renault gibi firmalar son 1-2 senedir istemeye başlamışlardır. toefl'a göre çok daha kolay bir sınavdır, dünyadaki olayını bilmem ama ülkemizde çok da duyulmuş bir sınav değildir. toefl'a kasmanız daha mantıklıdır bu sınavı vermektense.

istanbul şişlide bulunan standart test eğitim merkezinde girilebilecek sınav türü.

ayda iki kere yapılan ve türkiye'deki özel bankaların hemen hemen hepsinin kabul ettiği sınavdır.
uygulanabilirliği ve uluslararası geçerliliği dikkate alındığında toeic ingilizce yeterlik seviyesini ölçmek için kullanılabilecek en etkin ölçme araçlarından biri

her geçen gün daha da yaygınlaşan türkiye'nin en önde gelen kuruluşlarının dahi toefl ve dengi sınavlar yerine kabul etmeye başladığı iş ingilizcesi sınavı. 990 puan üzerinden yapılmaktadır ve 100 er soruluk iki bölümden (listening-reading) oluşur.ülkemizde genelde 800 ve üstü puanlar kabul görür. toefl sınavına göre daha kolay ve iş hayatında karşınıza çıkabilecek türden sorular sorulur. eğer aksi bir durum zorunlu değilse diğer ingilizce yeterlilik sınavlarına tercih edilmesi, ingilizce bilgisini kanıtlamak durumunda olan kişinin kendi iyiliği içindir.