Evet sayın okuyucularım 2021 ' e girmiş bulunmaktayız sizlere pandemi olmayan mutlu bir yıl diliyorum , şimdi koltuğunuza uzanıp kahvenizi yudumlayabilirsiniz ÜDS hakkında küçük bir bilgi yolculuğuna çıkacağız ..
Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS) 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 24. ve 65. maddeleri gereğince hazırlanarak 1 Eylül 2000 tarih ve 24157 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan "Doçentlik Sınav Yönetmeliği" uyarınca doçent adaylarının gireceği merkezi bir sınavdır yani dogrudan ögrenciye hitap etmiyor.
2013 yılından itibaren ÖSYM tarafından, yabancı dil bilgisi seviye belirlemeye yönelik olarak, sadece Yabancı Dil Seviye Belirleme Sınavı (YDS) yapılacaktır. Diğer yabancı dil bilgisi seviye belirleme sınavları (ÜDS/KPDS vb.) yapılmayacaktır .
Yabancı dil sınavı başarı belgeleri, bu belgenin verilmesine esas olan yabancı dil sınavının yapıldığı tarihten itibaren üç yıl süre ile geçerlidir , yabancı dil sınavı başarı belgeleri ! bu belgelerin verilmesine esas olan yabancı dil sınavının yapıldığı tarihten itibaren üç yıl süre ile geçerlidir'
27 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek olan YDS saat 10.15'te başlayacak. Adaylar sınav binasına saat 10.00 itibarıyla alınmayacaklar. YDS sınav süresi ise 180 dakika olarak belirlendi , sınav süresi gayet iyi




BAŞARILAR DİLİYORUM......