Yurtdışında eğitim almak çoğu öğrencinin hayalidir. Bir de bu hayale Amerika, Kanada, İngiltere, İtalya, Avustralya gibi birbirinden güzel ülkeler ve prestijli üniversiteler eklenince yabancı bir ülkede yüksek öğrenim görmek isteyen öğrencilerin sayısı da her yıl daha çok artmaktadır. Genel olarak yurtdışında bir üniversiteye başvurmak için diploma, not ortalaması, mezun olduğunuz okul ve referanslarınız kabul edilmekle beraber, uluslararası programlara sahip ülkeler çeşitli uzmanlaşmış veya standartlaştırılmış testleri başvuruların ön koşulu olarak istemektedir. Bu testler, öğrencilerin belli bir konuda bilgilerini ölçmektense, daha çok problem çözme, analitik düşünme, okuma ve anlama gibi yeteneklerini ortaya çıkarmaya yöneliktir. Peki, yurtdışında eğitim almak için gideceğiniz ülkede istediğiniz bölümlere göre girmeniz gereken sınavlar nelerdir.

IELTS Sınavı nedir?
IELTS: International English Language Testing System, İngilizce’nin geçerli olduğu ortamlarda eğitim almak veya çalışmak isteyen adayların İngilizce dil seviyesini ölçmek için hazırlanmış bir sınavdır. IELTS sınavı, British Council (BC), University of Cambridge English for Speakers of Other Languages (Cambridge ESOL) ve International Development Programme of Australian Universities (IDP) tarafından ortaklaşa geliştirilmiş bir dil sınavıdır.


IELTS Sınavı nerelerde geçerlidir?
IELTS sınavı Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda, İngiltere ve Amerika gibi birçok ülkelerdeki üniversite ve şirketler tarafından kabul edilir. Türkiye’de IELTS’i kabul eden üniversite ve şirket sayısı ise gün geçtikçe artmaktadır. Örneğin: Boğaziçi, Bilkent, Bilgi, Yeditepe Üniversiteleri ve THY, Yapı Kredi ve Akbank gibi. Ayrıca göçmenlik büroları ve devlet kurumları da IELTS sınavını tanımaktadırlar.

IELTS Sınavı nerelerde yapılır?
IELTS sınavı Turkiye'de Ankara, İstanbul ve İzmir şehirlerinde uygulanır fakat bu sınavın bütün başvuru işlemleri sadece British Council İstanbul ofisinden yapılmaktadır.