Diğer Hizmetlerimiz: ingilizce Kursu |  Toefl Kursu |  Toefl Kursu |  Toefl Kursu |  Yds Kursu |  Toefl |  izmir ingilizce kursu
Rusça Kursu |   Bursa ingilizce Kursu |  ispanyolca Kursu |  ielts Kursu |  Toeic Kursu |  Proficiency Kursu |  Gmat Kursu


İngilizce Kursu
Toplam 6 sonuçtan 1 ile 6 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: Başarıya giden yol/umutsuzluk/moral

  1. #1
    Junior Member Array
    Üyelik Tarihi
    Apr 2013
    Mesajlar
    5
    Rep Puanı
    0

    Başarıya giden yol/umutsuzluk/moral

    Selam Arkadaşlar
    Amerikan Kültürü ve Edebiyatı yeni mezunuyum amerikada eğitim amaçlıyorum ve tabii ki bu yoldaki ilk önemli adımlardan biri toefl.
    Biraz şuursuzca düşünerek yaparım ederime getirdim ve 1 hafta sonrasına sınav tarihi aldım ancak biraz gözüm korktu açıkcası.
    4 yıllık akademik ingilizce edebiyat gördüğümden olsa gerek yalnız sınav tarihi geldikçe telaşım artıyor ve aklımdan çıkmıyor internette bir kaç test çözdüm listening ve reading bölümlerinden ortalama 50 puan çıkartıyorum ancak biraz kolay geldi ve toefl sınavının bu kadar basit olmadığını, insanların ylarca çalıştığını gördüm. herneyse asıl soruma geçiyorum: writing ve listening bölümlerinde hiç sorun yaşamayacağımı düşünüyorum teknik bir sorun çıkmadığı takdirde. Öte yandan reading bölümü benim açımdan zor geecek çünki 4 senedir ingilizce kitap okuyorum ve anadilim olmadığı için ancak özet şeklinde anlayabiliyorum yani sonuca varıyordum sayfalardan bu bir handikap mıdır sizce reading bölümünün yarısında doğru cevaplasam puanım 95in altına düşer mi writing, listening bölümlerinden en az %80 başarı sağlayacağımdan eminim. Açıkcası biraz rahatlamaya ihtiyacım var ve 1 hafta bi çalışma planı yapmam lazım. ÖNERİLERİNİZ NELER sizce 1 hafta boyunca deneme sorularını çözmem, bir kaç essay yazmam ve toefl testine uygun bir kaç konuşma alıştırması dışında neler yapabilirim. ÖZELİKLE reading sectiondaki ince bireysel taktiklerinizi öğrenmek çok istiyorum. Benden daha fazla telaşlı olması gereken ve yardıma ihtiyacı olan bu teste gönül vermiş arkadaşlarımdan özür diliyorum ama benim de birilriyle konuşmaya ihtiyacım var rahatlama açısından. şimdiden teşekkürler.

  2. #2
    Junior Member Array
    Üyelik Tarihi
    Feb 2013
    Mesajlar
    6
    Rep Puanı
    0
    Reading korkulacak bir bölüm değil öncelikle bunu söylemek isterim, reading esnasında sakın ama sakın metni tamamen okumaya kalkışma sadece bir göz at, metnin ne ile alakalı olduğunu anlamak için ilk paragrafı oku, diğer paragrafların da ilk cümlelerini oku ve ilk soruna bak. Süre yönetimi çok önemli readingte ve bazen 4 tane reading metni geldiği için sıkılabiliyorsun okumaya çalışırken bunun sonucunda konsantrasyon altüst oluyor ne yazık ki.
    Writing'ten korkum yok diyorsun o yüzden toeflda yüksek puan almış essayleri incele, kendi essaylerini yaz, fikirlerini birbirine bağlayarak ve doğru örneklerle destekleyerek yazdığında iyi bir sonuç alabilirsin. Değerlendirenlerin writing için baktıkları: okuyucu senin yazını okurken sıkılmadan ve anlayarak okur mu? fikirler arası geçişte bağlantı kopukluğu yaşar mı? sonuç bölümünde önceki bahsettiklerini vurgulayarak bir sonuça ulaşılabilmiş mi? giriş bölümü daha sonra anlatacakları hakkında bir ipucu verebiliyor mu? yazdıklarını ifade ederken kullandığı dil, seçtiği kelimeler akademik mi? gibi sorulara olumlu cevap verip veremedikleridir. Bir fikri savunuyorken diğer fikri de bu yüzden savunmuyorum diye açıklama yapmaya kalkışma sakın, seçtiğin fikre sadık kal yazında daima onunla devam et. (independent writin için bunlar)
    Listeningten yaptığım örneklerde %75 başarı sağlıyordum aldığım puanlar 20-21 oluyordu hep. Sınavda da aynı oldu. (ki sınavdaki bir lecture konusu, üniversitede eğitimini aldığım bölümle ilgiliydi şansıma) Bol bol örnek çöz listening için, youtube videolarını dinleyerek ve sorularını cevaplayarak çalıştım öneririm sana da.

    Kendi konumda da yazdığım gibi: R:20 L:20 S:18 ve W:18 olmak üzere T: 76 puan aldım 4 gün süresince 4'er saat çalışarak. 95 puan da çok zor değil; zor olduğu düşüncesini aklından çıkarmalısın önce, ben bunu yaparım diyerek kendine güven. Bu güvenin inan yansıyor sınav sırasında. Sonuçlarını alınca buraya yazarsan faydalı olur senin benim gibi arkadaşlara. Başarılar dilerim, sonuçlar istediğin gibi olur inşallah :)

  3. #3
    Junior Member Array
    Üyelik Tarihi
    Apr 2013
    Mesajlar
    5
    Rep Puanı
    0
    evet başlarda zorlandım ama dediğin gibi yapınca hiç de korkulacak bir şey yokmuş aslında biraz alıştırmayla hallettim, teşekkürler

  4. #4
    Junior Member Array
    Üyelik Tarihi
    Apr 2013
    Mesajlar
    5
    Rep Puanı
    0
    Çok teşekkürler dilekleriniz için sınava girdiğimde buradan paylaşacağım tecrübemi ve sonucu herkese başarılar.

  5. #5
    Junior Member Array
    Üyelik Tarihi
    Apr 2013
    Mesajlar
    5
    Rep Puanı
    0

    şans faktörüne sakın güvenmeyin.

    Henüz çıktım sınavdan, hazırlanırken çözdüğüm soruların aksine 4 yıllık aldığım amerikan kültürü, edebiyatı, tarihi, sanatına dair hiç bir şey çıkmadı karşıma. antrologyler, biologyler, geographyler havada uçuştu reading ve listening kısmında. readingde zamanımı ayarlayamadığım için 7 soru cevaplayamadım, listeningde sample testlerde gösterdiğim %90a yakın başarıyı elde etmem de imkansız gibi duruyor maalesef. Ancak speaking ve writing de umduğumdan kolay geçti tek umudum bu 2sinden en az 25 puan alabilirim. 80in üstüne çıksam amerikada bi üniversitede sertifika programına yazılabilirim heralde ancak :( ÇOK AŞIRI HEYECAN YAPTIM ELİM AYAGIM AYRI OYNADI size önerim bunun üstüne yoğunlaşmanız. sınav sonuclarınızı yakından etkileyebilecek bir diğer konu ise listeningde konsantrasyon kaybına uğrayabilirsiniz eğer bana denk geldiği gibi özellikle biology zorluyor ve sorular da çok acımasız olabiliyor. HERNEYSE geçti artık hedefim en az 95di ama şöyle bir düz hesapla en fazla 85 alabilcem gibi uruyor. BEŞİKTAŞ IST. LİSAN MERKEZİNDE GİRDİM ORADA GİRECEKLER HİÇ ENDİŞELENMESİN ÇOK İLGİLİLER VE TEKNİK HERHANGİ BİR SORUN ÇIKMADI HİÇ. TABİİ Kİ HERKESİN ZORLANDIĞI FARKLI BİR SECTION OLABİLİR AMA TAVSİYEM ÖZELLİKLE READİNG ÇÖZÜN BOL BOL ZAMANI ARTTIRMAYA ÇALIŞIN ÇÜNKÜ NE KADAR SAKİN OLDUĞUNUZU DÜŞÜNSENİZDE İLK SORULAR ONLAR OLDUĞU İÇİN HEYECAN OLUYOR ÖZELİKLE İLK SEFER GİRİYORSANIZ EN ÖNEMLİ TAVSİYEM BU. emin olun evde olduğu gibi olmuyor hiç bir şey oradayken. DİĞER bir ayrıntı da sınav başlamadan önce mikrofon adjust etmeniz gerekiyor soru describe the city you live indi. ben 3 kere denedim olmadı kesik kesik konuştuğum içinmiş bence orda heycanınızı biraz yenebilirsiniz. 4. denememde sorulan soruyu yaklaşık 10-11kere tekrarladım ve onayladı ama ilk seferde yapmanızı önermem. Neyse biraz müzik dinliyip kafa dağıtmam lazım inş. istediğim skoru elde edebilirim listening hakkında hiç bir skor belirlemesi yapamıyorum inş. 18-19 alırsam hallolacak gibi. böyle işte arkadaşlar korkulacak hiç bir şey yok 4 saat su gibi geçiyor ilk bölümü atlattıktan sonra heyecandan geriye hiç bir şey kalmıyor pek gerekirse kronometre tutun. SPEAKINGDE ZORLANANLAR İÇİN 6 QUESTION VAR YOUTUBE DA TOEFL SPEAKING QUESTION SIRASIYLA 1-2-3-4-5-6 YAZIP BAKIN BİRİ MUKEMMEL TAKTİKLER VE ÖNEMLİ TİP VERİYOR HERHANGİ BİR KURSA YAZILMA İMKANI OLMAYANLAR İÇİN İLAÇ. HER NEYSE NOTUMU GENE PAYLAŞIRIM BURADAN HERKESE BAŞARILAR.

  6. #6
    Junior Member Array
    Üyelik Tarihi
    Feb 2013
    Mesajlar
    6
    Rep Puanı
    0
    heyecanlanmışsın sanırım sınavda çok, reading kesinlikle süreli çalışılmalı ben öyle çalışmama rağmen yetiştirememiştim 2 soruyu.
    listeninglerde bilindik konu beklemen hata olmuş şans faktörü var biraz ama genelde biyoloji jeoloji tarih ya da bir yazarın biyografisi gibi konularda lecture'lar geliyor,sonuçlar insanın beklediğinden yüksek geliyor diyorlar genelde ama umarım sen de ihtiyacın olan puanı alırsın. geçmiş olsun diyorum öncelikle, açıklandığında sonuçlarını burada paylaşırsan ve son değerlendirmelerini yaparsan çok sevinirim. hayatta başarılar dilerim.

Konu Bilgisi

Users Browsing this Thread

Şu anda 1 üyemiz bu konuya göz atıyor. (0 kayıtlı üye ve 1 misafir.)

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu açma yetkiniz yok.
  • Cevap yazma yetkiniz yok.
  • Eklenti yükleme yetkiniz yok.
  • Mesajınızı değiştirme yetkiniz yok.
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73