British Council Türkiye, dünyanın en çok tercih edilen İngilizce dil sınavı IELTS (Uluslararası İngilizce Dil Yeterlilik Sınavı) uzmanı IELTS Simon’i ilk defa Türkiyedeki adaylarla buluşturuyor .
Bu yeni iş birliği ile IELTS Simon, IELTS ile ilgili sorularınızı yanıtlamak için her ay iki defa Facebook sayfamızda (fb.com/britishcouncilturkey) misafir olacak.
İlk buluşma 9 Aralık saat 19.30'da! Sorularınızı hazırlayın, Facebook’ta bize katılın, IELTS Simon cevaplasın.
500 bin takipçisi olan IELTS uzmanından tavsiye ve ipuçları alarak istediğiniz IELTS puanına ulaşın. Başarı IELTS ile başlar. İyi şanslar.

IELTS yurtdışında yaşamanın kapılarını açıyor
Her yıl 2 milyondan fazla kişinin girdiği IELTS, yurtdışında yaşamın, eğitimin ve çalışmanın kapılarını açıyor. Dünya çapında 9.000’den fazla kuruluş tarafından kabul edilen IELTS, aynı zamanda göçmenlik için İngilizce yeterliliğini şart koşan ülkelerce kabul edilen tek İngilizce dil sınavı.
IELTS, üç saatten kısa bir sürede, İngilizce dinleme, okuma, yazma ve konuşma becerilerini ölçüyor. İngilizce dil sınavı uzmanları tarafından tasarlanan ve dünyanın dört bir yanında kabul gören IELTS sınavı, İngilizce dil yetkinliğini adil ve tutarlı bir biçimde ölçüyor.
IELTS için neden British Council'i seçmeliyim?
İngilizce öğretimi ve sınavlarında 75 yılı aşkın bir tecrübeye sahip olan British Council, dünyada 130’dan fazla ülkede insanların İngilizce yeterliliklerini kazanmalarına ve önlerine çıkan fırsatları değerlendirmelerine yardımcı olur.
İşte milyonlarca kişinin IELTS sınavında British Council’ı seçme nedenlerinden yalnızca birkaçı:
• Uzman desteği: Video ve kitaplardan interaktif online kurslara dek, sınavda başarılı olmanıza yardımcı olacak en iyi hazırlık materyalleri.
• Ücretsiz kaynaklar: Road to IELTS, British Council’ın hazırladığı popüler hazırlık kursudur. IELTS için kaydınızı bizimle yaptırdığınızda ayrıca 30 saat ücretsiz eğitime hak kazanacaksınız.
• Size uygun sınav tarihi ve yeri: 100’ü aşkın ülkede 500’den fazla sınav merkezimiz var. Bu da, sınava ne zaman ve nerede gireceğiniz konusunda birçok seçeneğiniz olduğu anlamına geliyor.
• Kolay kayıt: IELTS sınavı için kaydınızı online olarak yapabilir ve esnek ödeme planlarından yararlanabilirsiniz.
• Çabuk sonuç: Sınav sonuçlarınızı, sınav tarihinden yalnızca sonraki 13 gün içerisinde online olarak görebileceğinizi garanti ediyoruz.
• Özel düzenlemeler: İngilizce dil beceriniz objektif bir biçimde, engellilik veya diğer özel gereksinimlerden bağımsız olarak değerlendirilmektedir. Özel gereksinimleriniz konusunda size nasıl yardımcı olabileceğimizi öğrenin. Lütfen kayıt için son iki sene içerisinde verilmiş bir sağlık raporu gerektiğini unutmayın.
• Ayrıca, İngilizce konuşulan ülkelerde eğitim görmek isteyen öğrencilere maddi destek sağlayan British Council IELTS bursları sunuyoruz. British Council bursları hakkında daha fazla bilgi alın.