Merhaba, biraz uzun bir yazı olacak .. Şimdiden üzgünüm :( Kendimi güzel bir şekilde açıklamak istedim...

Yaklaşık 2 yıldır birkaç kurs eskittiğim halde hala yds'den 60 ve üstü bir not alamayan birisi olarak Toefl'ı denemek istiyorum.. En son YDS sınavına girip 53.75 aldım.. Sanırım YDS'den 60 sayılabilmesi için Toefl'dan 72 ve üstü bir not alınması gerekiyor.. Peki Toefl'dan 72 ve üstü bir notu sizce alacak bir durumda mıyım?

Genelde Türk yapımı dizileri sevmediğim için sürekli yabancı dizileri izlerim.. Hatta altyazısı olmayan dizileri bile çoğunlukla anlayarak izleyebiliyorum. Kelime bilgisi olarak biraz kötüyüm.

Daha önce hiç sistemi bilmeden PTE sınavına girdim fakat sınavın bana tek katkısı bir daha sınavı öğrenmeden girmemem gerektiği oldu.. Sınavdan 37 aldım fakat tekrar girsem 45-50 arasında bir not alacağıma eminim.. Fakat akıcılık bölümüne bana sıfır puan vermişlerdi.. Yanlış duymadınız bildiğiniz sıfır puan.. O konuya da takıldım zaten.. Rose adında bir amerikalı hocam vardı daha önce gittiğim bir kursta.. Kadın benim telaffuzumun ve akıcılığının çok iyi olduğunu söylemişti..

Neyse.. Sizce Toefl'dan bu halimle 72 üstü not alabilir miyim? Ayrıca Toefl'ın nasıl bir sınav olduğunu anlatan ve hatta uygulamalı,video'lu gösteren bir kaynak var mı? Sınavı tam olarak tanıyıp ona göre çalışıp girmem için hangi kaynakları önerebilirsiniz?

Şimdiden teşekkürler..