TOEFL IBT mi, TOEFL PBT mi daha avantajlıdır?
İlk bakış konuşma becerisini ölçmediği için daha avantajlı gibi görülse de aslında tam tersi bir durum söz konusudur. TOEFL PBT, TOEFL iBT kadar geçerli bir sınav değildir ve her üniversite tarafından kabul edilmez. TOEFL iBT tüm üniversiteler tarafından kabul edilen bir sınavdır ve TOEFL PBT'den yaklaşık 6 kat daha fazla kişi bu sınava girmektedir,dünya tarıfından kabul görmüştür...

TOEFL IBT'ye nasıl başvurulur?
TOEFL IBT sınavına başvurmak için 4 yol bulunmaktadır. Çevrimiçi olarak, şahsen başvurarak telefon veya posta yoluyla başvuruda bulunabilirsiniz. En hızlı ve kolay yöntem, çevrimiçi olarak internet üzerinden kayıt yaptırmaktır. Günümüz şartlarında çoğu katılımcı internet üzerinden işlemlerini yürütmektedir.

TOEFL IBT başvurusu hangi tarihlerde yapılır?
TOEFL IBT başvurusu için herhangi bir tarih aralığı yoktur. Başvuru istenildiği zaman yapılabilir. Ancak sınav merkezlerinin kontenjanları sınırlı olduğu için sınav tarihinden 3/4 ay öncesinden kayıt yaptırılması önerilmektedir , talep çok olduğu için kurslar erken dolmaktadır..

TOEFL IBT'ye ne sıklıkla girilebilir?
TOEFL IBT'ye istenildiği kadar girilebilir , katılcı kendisi karar vermektedir , ancak 12 günlük süre içerisinde sınava yeniden girme olanağı bulunmamaktadır.

TOEFL IBT sonuçları ne kadar süreyle geçerlidir?
TOEFL IBT sınav sonucu iki yıl boyunca geçerlidir.

TOEFL IBT sınav ücreti iadesi mümkün müdür?
Evet, mümkün. Sınavdan 4 gün öncesine kadar sınav kaydı iptal edilebilir ve ödenen ücretin yarısı ABD doları olarak geri alınır. Nakit ödeme yapılmamaktadır.

TOEFL IBT doğrudan kurumlara gönderilebilir mi?
Evet, gönderilebilir. TOEFL IBT resmi puan raporu sınava girmeden önce seçilen kurum veya kuruluşlara doğrudan gönderilir. En fazla 4 kurum seçilebilmektedir.

TOEFL IBT sınavı sonunda kaç puan raporu verilmektedir?
1 adet çevrimiçi puan raporu ve sınavdan önce talep edildiği takdirde 1 adet basılı kopya sınav sonunda iletilir. Sınav başvurusu sırasında sonucun basılı halinin istendiğine dair seçenek işaretlenmelidir.

TOEFL IBT sonucu yurtdışındaki üniversitelere başvuruda kullanılabilir mi?
Evet, kullanılabilir. TOEFL IBT dünya üzerindeki en saygın İngilizce seviye belirleme sınavıdır.

TOEFL IBT'nin YDS denkliği bulunmakta mıdır?
Evet, bulunmaktadır.
TOEFL IBT başvuru ücreti ne kadardır?
TOEFL IBT sınav ücreti ülkelere göre farklılık göstermektedir. Ülkemiz için başvuru ücreti 185 $'dır.



TOEFL IBT'nin YDS eşdeğerlikleri hakkında bilgi verir misiniz?

TOEFL IBT puanlama sistemi nasıldır?
TOEFL IBT'nin YDS ve geçmiş yıllara ait KPDS ve ÜDS denklikleri aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.
TOEFL YDS
120 100
114 95
108 90
102 85
96 80
90 75
84 70
78 65
72 60
66 55
60 50
54 45
48 40

Toplamda 120 puan üzerinden değerlendirilen TOEFL IBT sınavında; her bir bölüm kendi içinde 30 puan ile değerlendirilir.